Vinarita-Gallium-odoratumi

  • 400 ml apă
  • 100 g (jumătate de cană) de zahăr
  • 8 crengute de vinariță (uscate)
  • sucul de la o lămâie sau limetă
  • 8 foi de gelatină
  • 100 ml vodcă de bună calitate
  1. Puneți apa și zahărul la fiert.
  2. Când începe să clocotească, luați cratița pe foc și adăugați vinarița.
  3. Lăsați 15-20 minute la infuzat.
  4. Între timp, înmuiați gelatina într-un bol cu apă rece. O dată înmuiată, scurgeți apa și lăsați gelatina în bol pentru când o veți folosi.
  5. Îndepărtați vinarița și adăugați sucul de la o lămâie sau limetă.
  6. Treceți siropul obținut printr-o sită fină pentru a elimina eventualele frunzulițe.
  7. Puneți iarăși la foc mic și lăsați până dă în fiert, apoi luați-o de pe foc și lăsați-o să se răceasc un pic.
  8. Adăugați gelatina când lichidul poate fi atins cu mâna. (Gelatina nu se fierbe, altfel nu se mai încheagă)
  9. Adăugați cei 100ml de vodcă și amestecați bine.
  10. Turnați lichidul în forme de gheață din silicon. (Înainte de-a umple formele, asigurați-vă că le aveți pe o tavă, ca să le puteți pune apoi le frigider fără să vărsați conținutul)
  11. Se țin la frigider câteva ore, ideal peste noapte.
  12. Înainte de servire, cufundați formele în apă fierbinte pentru o secundă sau două, pentru o desprindere mai ușoară.
Atenție! Acestea deserturi sunt numai pentru adulți. Nu sunt recomandate copiilor, femeilor insărcinate sau șoferilor.
vinarita3