lalele.png

Petale de lalele de grădină sunt comestibile. Pot fi consumate crude sau fierte, dar își pierd culoarea atunci când sunt gătite. Din ce am citit – va trebui s-o și încerc pe pielea mea – pot avea mai multe arome: de la soiuri fără nici un gust, la altele cu gust de fasole, mazăre sau castraveți. Cele roz, piersichii sau albe sunt dulci, cele roșii și galbene sunt mai aromate.

Sunt potrivite pentru ornatul salatelor, aperitivelor sau al prăjiturilor, după ce le sunt înlăturate pistilul și staminele, care au gust amar.

Asemeni petalelor, și bulbii de Tulipa sunt comestibili, după ce le este îndepărtat interiorul amar, dar n-au cine știe ce gust. De aceea au fost consumați de multe ori în vremuri de foamete, în anii secetoși sau în timpul războielor, dar imediat abandonați când recoltele erau bune.

Atenție, însă, unii oameni sunt alergici la lalele și pot avea reacții neplăcute.

Sursa: http://www.eattheweeds.com/tulips-famine-food-appetizer-as…/